Mus en boek

Sous le ciel de Paris

De Franse fotograaf Lucien Lorelle (1894-1968), die zijn sporen verdiende bij de surrealisten, creëerde tien beelden voor een nationale Campagne du livre. Deze charmante lezeres herinnert onweerstaanbaar aan Parijs en Piaf. Mooie spanning tussen haar sobere midinette-jurk en het statussymbool van de glanzende manicure. Misschien herinnert ze ook aan Catullus, die zo onvergetelijk schreef over de mus van zijn meisje. Après le pain le livre? Welnee, ook avant. En dan liefst een bedrukt boek, geen dummy. Betrappen we de fotograaf hier midden in een leesbevorderende campagne op een blinde vlek voor de kracht van het woord?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s