Rance

Stationshal, Leuven (foto Carolien Coenen)
Stationshal, Leuven (foto Carolien Coenen)

Vandaag stapte ik voor het eerst binnen in het gerenoveerde station van Leuven. Ongebreidelde negentiende-eeuwse pracht, reliëfs aan de wanden, rood marmer van Rance op de vloer. Heerlijk. Alleen het oude buffet, waar je altijd een knapperige pistolet met kaas kon eten, mis ik.

6 gedachtes over “Rance

 1. Storen u de metalen kiosken en de gele bladhangers (dienstregeling) van vroeger niet?
  En die kleurrijke zuilen voor het gebouw.

  Ik was een beetje teleurgesteld. Dacht ook dat het station vroeger groter was.
  Misschien vergis ik me.
  Het blijft toch een moeilijke oefening heden en verleden samensmeden.
  Niet?

 2. wat een vloeren! gelukkig hebben die niet moeten wijken voor dof gespikkeld grijs (zoals bij de renovatie van de perrons in Brussel centraal: van lieftallige gele tegeltjes naar grote lappen grijs)

  Die pistolets herinner ik mij nog …daar kon geen stokbrood tegenop!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s