12 dagen

De twaalf dagen met kerstmis VK

Misschien tellen de Britten anders: zij spreken over the twelve days of Christmas. Ze wijdden er zelfs een bekend liedje met stapelvers aan: On the first day of Christmas, my true love gave to me / a partridge in a pear tree… Een patrijs in een perenboom? Ik zou het een leuk cadeau vinden. Twee jaar geleden bracht Uitgeverij Christofoor een vertaling van het lied uit, mooi verlucht met ontwerpen van William Morris, bewerkt door Liz Catchpole. En Jan Rot zorgde voor een Nederlandse versie van het lied, versie die u hier kunt beluisteren.

8 gedachtes over “12 dagen

  1. Vandaar Driekoningenavond in Engeland “Twelfth Night” wordt genoemd. Shakespeare heeft zelfs een toneelstuk met die titel.

  2. Bedankt voor de mooie gedachte!

    Een patrijs is zowiezo een bijzonder geschenk, indien je weet dat Athena zelf Perdrix, de talentvolle leerjongen die door Daedalus uit afgunst van de Acropolis werd geduwd, redde door hem in patrijs te veranderen.

    Bon, het is ook gewoon een smakelijke vogel, met een gestoofde peer erbij.

    Een kunstzinnig en culinair hoogstaand 2020!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s