Minerva-Martougin

Auto's en chocolade, de Antwerpse connectie

Men kan een papieren puntzak kopen, bakeliet verzamelen of in een Imperia rijden en daarbij denken: dit is Belgisch. Nochtans heb ik dat gevoel van herkenning nooit sterker gehad dan toen men mij een groene kartonnen doos uit de jaren twintig ten geschenke gaf, waarin de Antwerpse chocoladefabrikant Martougin bonbons aanbood die versierd waren met het klassieke logo van de Minerva-wagens, eveneens in Antwerpen geproduceerd.

L. Huet, Voorwerp, in Mijn België, Pandora, derde druk, 2009, p. 199.

10 gedachtes over “Minerva-Martougin

  1. Hoi, heb er zo een paar: een lichtgroen en een donkergroene naargelang de smaken. Nee gèèn inhoud Leen 🙂
    Mijn grootvader zaliger verkocht snoepgoed etc…Als ik die dozen vastneem sta ik terug als kleine snotter in zijn magazijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s