Raam in Rome

L. Cogniet, Mijn kamer in Villa Medici, Rome, 1817 (Cleveland Museum of Art)

Een zelfportretje van de jonge Léon Cogniet, die net de Prix de Rome had gewonnen, een studiebeurs voor vijf jaar verblijf in de Franse Academie in Rome. Hij is bezig zijn kamer in te richten, zijn gitaar heeft al een plaats gevonden. Buiten wenkt het licht op de Pincio. Wat een heerlijk gevoel moet dat zijn geweest, weten dat dit mooie avontuur net begon.

(Tot 4 juli te zien in Rooms With A View, Metropolitan Museum, New York)

2 gedachtes over “Raam in Rome

  1. Ik had zo’n soort kamer in Florence: ijzig koud in de winter! Thee, cognac, met de rug tegen de veel te kleine radiator zitten lezen en de jas mee op het bed als deken. Those were the days. Er slingerde trouwens een boekje van Mafalda rond, ik heb een tijdje gedacht dat ze een Italiaanse creatie was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s