Ridder in landschap

N.C. Wyeth, De Groene Ridder, in ‘Boy’s King Arthur’, 1917.

N. C. Wyeth heeft schitterende illustraties ontworpen bij de Arthur-cyclus, zo ontdek ik via het internet, en ik stel vast dat ik afgunstig ben op de jeugdige lezers die in 1917 een exemplaar kregen van Boy’s King Arthur, een bewerking van Sir Thomas Malory’s versie van de Arthurlegende. Men hoort het droge gras bijna knisperen, en de zon schijnt op de pagina.

6 gedachtes over “Ridder in landschap

    1. Ik ken de precieze scène niet, maar ik geloof dat het gaat om een ridder die daar verblijft en in een boom een hoorn heeft gehangen – iedereen die met hem wil vechten, kan erop blazen en dan levert hij strijd. De groene ridder die we zien, is dus een passant die de impliciete uitdaging aangaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s