Reus

Druon Antigoon, naar een ontwerp van Pieter Coecke van Aelst. Antwerpen, MAS, voorheen Volkskundemuseum

Terwijl alle reuzen op lemen voeten dramatisch craqueleren of definitief instorten, lees ik een boek over reuzen door de eeuwen heen. Nimrod, Gog en Magog, Christoffel, Morgante. Weldra zal Druon Antigoon minder geheimen voor me hebben. En ook over Antwerpse reuzinnen is het prettig nadenken, op een regenachtige herfstmiddag.

6 gedachtes over “Reus

  1. Wel, als Guildhall Giants in Londen vertoonden ze misschien toch wel verwantschap met onze stadsreuzen … Ik zit nog midden in de studie, dus ik leer nog iedere seconde bij en kom voortdurend dingen tegen die ik verder moet uitzoeken.

 1. Dag Leen,
  Mag ik zo onbeleefd zijn om te vragen welk boek over reuzen u aan het lezen bent?
  vriendelijke groeten,
  Dominique (Gids in Antwerpen)

   1. hartelijk dank! Ik zie dat het werd uitgegeven in 1989. Lijkt me wel een leuk boek voor onder de Joelboom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s