Opaal

Voor het eerst sinds n jaren lees ik weer eens wat Shakespeare – dat wil zeggen, ik graai zorgeloos rond in de kisten van de schatkamer en laat parels, smaragden, saffieren en dubloenen tussen mijn vingers rollen. Twelfth Night. Zou het niet prettig zijn om op Driekoningenavond een opvoering bij te wonen? Gewoon een zinnetje uit het stuk:
Now, the melancholy god protect thee, and the tailor make thy doublet of changeable taffeta, for thy mind is a very opal! I would have men of such constancy put to sea, that their business might be everything and their intent everywhere; for that’s it that always makes a good voyage of nothing.”

6 gedachtes over “Opaal

      1. Dank u wel ! we (of althans ik) zijn de taal der edelstenen kwijt…;een tijdje geleden zou men gezegd hebben, een kwikzilveren geest…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s