8 gedachtes over “Aartslogenaar

  1. Spijtig dat de Stichting Kerkelijk Kunstbezit is opgeheven. Dat subsidies wegvallen zal een tegenslag zijn, maar er zouden binnen de kerk toch middelen moeten zijn. Alleszins dank voor deze bijzondere waarschuwing Leen, altijd fijn als er zo’n leeswijzer tussen zit. Dit boek is alvast goed terecht gekomen! Ik ga direct op de website van dit antiquariaat kijken of er iets over zilverwerk bij zit.

    1. De Antiquare is ook actief op Facebook, maar ik geloof dat ze nu enkele weken op vakantie is. Ze toonde op FB wat foto’s van dit naslagwerk en zei erbij dat boeken in waarde dalen wanneer ze fel geannoteerd zijn; maar het is mijn ervaring dat notities van een intelligente vorige eigenaar in de marge altijd een verrijking zijn, en je soms op een onbekend spoor kunnen zetten.

    1. Dank voor de link naar dit boeiende artikel. Mijn Immerzeel staat vol aanvullingen van de eigenaar op de biografische artikelen, mét referenties naar veilingcatalogi en dergelijke. Ooit vond ik in de annotaties van L. Burchard in het Rubenianum een tot dan toe onbekende link naar werk van de schilderes Michaelina Wautier, vandaar mijn enthousiasme voor dit soort annotaties door kenners.

    1. Achterin deel 1 vond ik de oude steekkaart van het boek in het opgedoekte instituut – er bij de ontmanteling door de bibliothecaris ingestopt als aandenken voor de volgende eigenaar, vermoed ik. Dat ontroert me ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s