Belcanto

Guido Belcanto op 31 augustus in Wortel
Guido Belcanto op 31 augustus in Wortel

De zilvergelokte bard Guido Belcanto trad op in zijn geboortedorp, naast zijn geboortehuis. “Wel”, dacht ik, “als Kempenaars tegenwoordig zulke hoogromantische en geestige teksten schrijven, in plaats van stug alles op te kroppen, dan staan we er verrassend goed voor.” Het werd de laatste mooie zomeravond, ook al droeg iedereen in het publiek regenjassen en sjaals.

En van Wortel reisden we even naar Rome.

http://www.youtube.com/watch?gl=BE&v=7XC4WgB4Bhs

2 gedachtes over “Belcanto

 1. Dag Leen,
  ik heb naar enkele youtube-videos van Guido Belcanto geluistert. Hij is wel mijn smaak. Zo als ook bijvoorbeeld Wim de Craene die je enkele tijd geleden genoemd heeft. Het laatst luister ik niet meer zo vaak naar Radio 2 (Nederland). Daar is af en toe ook mooie Nederlands-talige muziek te horen (maar ik heb niet de naamen van de zangeren bezig).

  Prettige dag vanuit thuis
  Dieter

  p.S.: er is veel tijd nodig voor all de recherches en de beschrijvingen van mijn tochten met de racefiets zo dat ik op dit moment niet zo veel naar andere blogs kijk

 2. Ik zie inderdaad dat je veel historische research doet voor je tochten, Dieter. Boeiend. Hier is dat hetzelfde voor P. Bruegel, wiens dochter Maria in Keulen woonde!
  Guido Belcanto en Wim De Craene, fijn dat ze in je smaak vallen. Over Wim de Craene is er maandag een uitzending op de Belgische televisie, in het programma Belpop.
  Met een hartelijke groet, Leen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s