Bar du matin

Bar du Matin, Radio 1, zondag 28 september, tussen 8 uur en half negen.

Rubens' brieven
In het boek ‘Pieter Paul Rubens. Brieven’ verdiept kunsthistorica en auteur Leen Huet zich in de bloeiende correspondentie van de schilder, diplomaat en zakenman.
Rubens schrijft in zijn brieven vrijuit over de grote en kleine dingen des levens. Over de  dood van zijn eerste vrouw Isabella Brant en over zijn tweede vrouw Hélène Fourment. Over zijn liefde voor de oudheid en zijn kunstverzameling. Over zijn werk als diplomaat en spion. Stof voor een boeiend gesprek. Pieter Paul Rubens. Brieven, Leen Huet, De Bezige Bij, 2014

http://www.radio1.be/programmas/bar-du-matin/rubens-brieven

2 gedachtes over “Bar du matin

  1. Proficiat Leen, met veel bewondering en plezier hoorde ik je live interview. Een mooi pleidooi voor Rubens, je brede kennis en goed inzicht kwamen heel goed uit de verf. Bovendien was het grappig. Knap! Echt iedereen zal dit boek nu willen lezen. Ik toch zeker.

    1. Dank je Corine! Er is veel moois te ontdekken in de brieven van je stadgenoot :-). En de tentoonstelling is zeer de moeite waard. Ik genoot ook van het prozagedicht van Pjeeroo Robjee.Tot binnenkort!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s