9 gedachtes over “Wegmarkering

    1. Wel, alvast twee belangrijke conclusies uit de reeks gebeurtenissen: de aanvallers zijn niet bijster slim en ze zijn ijdel. Zo ijdel, dat ze zelf tijdens een gijzeling journalisten opbellen, in het kader van hun vrije meningsuiting. Als ik een terrorismebestrijder was, zou ik op die eigenschappen gaan inspelen.

  1. Ik zie vanavond op het journaal rijen mensen voor de kiosken om de nieuwe uitgave van Charlie Hebdo te kopen. En zo moet dat (ook al heb ik begrip voor sommige moslims die deze uitgave niet graag kopen).
    Wat ik graag ook zou zien is mensen, rijen dik, voor elke koshere supermarkt in Parijs, vroeg in de ochtend wachtend tot men opengaat, om hiermede hun steun te uiten aan een van de oudste minderheden van Europa.

    1. Daar heb je een punt, Dana. In en om de Rue des Rosiers in Le Marais (niet zo ver van de kantoren van Charlie Hebdo en de Hyper Cacher) zijn verschillende joodse winkels en eethuizen, bakkerijen etc. gevestigd, die altijd heel goed beklant zijn, misschien nu extra. Achter de St Paulkerk is een klein, sober en aangrijpend monument voor een joodse vader en zijn drie zoons die in het verzet zaten in de tweede wereldoorlog, iets verderop is het Monument du Shoah. Joann Sfar maakt een mooie cartoon n.a.v. de recente gebeurtenissen, van hem leerde ik overigens de betekenis van het woord ‘cacher’, ik kende enkel koosjer. … (Kat van de rabbijn).

    1. Ik maakte er een wandelingetje aan de hand van m’n Guide Michelin en kwam bij al deze bijzondere zaken uit, het blijft een van mijn lievelingsbuurten. Hotels St Paul de Marais en Jeanne d’Arc schijnen erg goed te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s