8 gedachtes over “We

  1. De “fröbeltoon” van radiosprekers van met name onze “staatszenders” is schrijnend, vernederend, infantiliserend, neerbuigend, en getuigt van een totaal gebrek aan scholing en respect. De ene die de de krantencommentaren leest ’s morgens heeft een Wablief-prijs gekregen; toen vroeg ik mezelf: “Wablief?”, en een andere commentarenman doet net of hij bezig is een Shakespeariaans drama op te lezen. Op Klara werken mannen die kennelijk een opleiding kleuterleider hebben (niks mis mee op zich) en in de veronderstelling verkeren dat de luisteraars peuters en kleuters zijn die nog nooit een stukje klassiek hebben gehoord. Sommigen zijn ronduit kletsmajoren die enkel geïnteresseerd zijn in het horen van hun eigen stem, die ook nog niet eens een goede radiostem is. Wie kiest deze lieden eigenlijk?

  2. Bij mij ging de radio twintig jaar geleden al de deur uit en voor de televisie ben ik de tel inmiddels kwijtgeraakt. Waarom zouden wij ons mij keer op keer allerlei ergernissen moeten laten welgevallen, als goede boeken in hun eindeloos geduld wachten om geschreven of gelezen te worden en dito muziek gecomponeerd of gespeeld?

  3. Toch liever “we” i.p.v. het nog ergere U drinkt…
    Heb trouwens deze nacht van U gedroomd. Vroeg of uw boek van Brueghel reeds verschenen was? Op zich niet zo opmerkelijk vermits ik zaterdag in het Mauritshuis was en er 4 schilderijen van de oude Jan Brueghel I ontdekt heb. 😉
    Dus ja, is het boek ondertussen reeds verschenen of een primeur voor volgend jaar in het Brueghel jaar? grtjs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s