Rolmodellen

planortVorige zondag kocht ik een standaardwerk over Abraham Ortelius, Antwerps kaartenmaker, kunsthandelaar, uitvinder van de atlas zoals wij die kennen en vriend van Pieter Bruegel. Komende vrijdag ga ik naar het Museum Plantijn-Moretus, waar studenten van het Instituut voor Typografie een verhaal van me zullen vormgeven op papier. Ortelius en Plantijn, twee liefhebbers van boeken en kunst, twee rolmodellen, wier portretten tegenover mijn bureau hangen. De kaleidoscoop van het leven levert deze week een mooie samenhang op.

4 gedachtes over “Rolmodellen

  1. Beste mevrouw Huet. Dank U voor uw literaire bijdragen. Ik vind mijn rolmodel in 1 van de historische figuren , Door u beschreven, in het boek over Hr Rokocx, namelijk de kruidenvrouw uit Roosendaal. Ivm de expositie over 750 jaar Roosendaal wil ik haar leven gestalte geven. Uw geschriften dragen daar zeer toe bij. Dank

  2. Ortelius inspireerde je tot weer een mooie brief in RectoVerso!

    Ik kijk altijd uit naar die elegante & bedachtzame brieven : met hun precieze verwoording en hun historische diepgang bieden ze een houvast in deze rusteloze tijden van “opwinding en onverteerde informatie”

    hartelijke groet,
    Flâneur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s