Raap vreugde bij Rubens

w530_oudemeestesswraaprubensss

1977, het grote Rubensjaar. Als negenjarige zag ik voor het eerst schilderijen van Rubens. Diana beweent Aktaeon of Venus beweent Adonis, ik kon de compositie niet vergeten en tekende thuis Rubens na met bic.

En ik las de Raap van Rubens.

 

2 gedachtes over “Raap vreugde bij Rubens

  1. Leuke post Leen! Toen ik vele jaren geleden kunstgeschiedenis studeerde aan de VUB gebruikte onze professor, Arnout Balis, dit stripverhaal om ons over de Antwerpse Barok les te geven. Mooie herinneringen! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s