Kerstmis

 

Onbekende meester, Het leven van Sint-Jozef, tweede helft vijftiende eeuw. Hoogstraten. Foto KIK-IRPA.

Vlaamse meester (mogelijk een foute benaming, omdat deze schilder werkte in de invloedssfeer van de grote Robert Campin uit Doornik, toentertijd onderdeel van Frankrijk) in situ. En waar is dat, in situ? In een zijkapelletje van de Sint-Katharinakerk van Hoogstraten. Stal, os, ezel. Smierrels. Het decor van dit schilderij is momenteel terug te vinden op tal van Kempense dorpspleinen. Zalige Kerst, prettige feesten, hooggewaardeerde lezers.

Vlaamse meesters in situ, het project hier.

2 gedachtes over “Kerstmis

  1. Ja, deze onbekende schilder wordt hier en daar een tweederangsmeester genoemd, maar ik vind dat hij veel warme aandacht heeft besteed aan de karakterisering van gezichten en handen. Die kleine engelen zijn guitig tot in de punten van hun krullen! Fijne feesten ook voor jou, Flâneur!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s