Michael

saint-michel

Het is een bijzondere ervaring, om in het Broodhuis van Brussel de originele aartsengel (en windwijzer) Michael uit 1455 te zien, die tot in 1996 op de toren van het stadhuis prijkte. Een kunstwerk van Maarten de Rode, een beeld met een jeugdig en krachtig elan. Alleen het zwaard is vervangen, want daarop sloeg ooit de bliksem in. Kijk hoe definitief hij zijn puntig geschoeide voet op de buik van het monster plant.

Terwijl ik ernaar stond te kijken, wist ik dat ik zag wat Bruegel ooit heeft gezien.

5 gedachtes over “Michael

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s