12 gedachtes over “Wafels

 1. Dat is inderdaad een mooie gedachte! Intussen hoop ik dat vele mensen hun leven niet on hold zetten en hun creativiteit geprikkeld wordt, ook in de keuken, om nu al lekkere dingen te bakken.
  Bij mij staat een verse makreel met geconfijte citroen op de menu. Heel eenvoudig, gezond en héél lekker. De makreel is een fel ondergewaardeerde vis! (een van de goedkoopste en lekkerste vissen die er is)

 2. Dat klinkt heel goed. Ik geloof dat hier hamburgers op het menu staan, vanavond, met een frietje erbij. Omdat dit België is, worden frietkramen als essentiële handelszaken beschouwd. Ik juichte overigens ook toen ik Sophie Wilmès “librairies” hoorde vermelden in de lijst van noodzakelijke winkels; want als librairies essentieel zijn, dan hebben schrijvers een essentieel beroep. Helaas voor mij bedoelde ze toch vooral krantenwinkels, dit zeker om de vrije meningsuiting en de informatie voor de bevolking te waarborgen. Eet smakelijk!

  1. juist een rechtzetting : Wilmes had wel gelijk toen ze de bibliotheken sloot want die corona blijft op papier en plastiek kleven uren en uren lang dus zeker te riskant voor bibliotheek medewerkers zelfs zonder direct contact met lezers… zo best maar
   wachten tot de wafelenbak wanneer die ook mag komen…

   1. Een interessant punt, maar zou ze dan niet bibliothèques gezegd hebben? Hoe dan ook, twee weken geleden zag ik in de wachtkamer van de dokter inderdaad ook al dat alle tijdschriften daar weggehaald waren, als mogelijke haarden van besmetting.

 3. De uitbaters van een onafhankelijke boekhandel die deze blog lezen, roep ik bij deze op om rechtop te staan en initiatieven te nemen om, binnen het wettelijk toegelaten kader, boeken aan de vrouw/man te brengen.
  De onafhankelijke boekhandelaar kan bij mij gratis juridisch advies hierover bekomen: j.deryckere@athenalaw.be.
  Elke crisis is een kans om nieuwe positieve initiatieven te lanceren.
  Een hart voor boeken!

  Groet.

   1. Er zijn binnen het wettelijk kader voldoende mogelijkheden om boeken te bestellen , en er is de krantenbezorger …maar ‘blijf in uw kot’ en lees of herlees een boek of e-book of wij komen in toestanden ‘strijd tussen vasten en carnaval’ en uiteindelijk ‘triomf van de dood’.Wij voeren een ‘strijd aan de poorten van de hel’…en als het veilig is gaan we naar de ‘boerenkermis’.De laatste boekenwinkel die ik bezocht was eind februari in Firenze en ik zou het toen nooit geloofd hebben als men mij vertelde dat ik enkele weken later verplicht thuis zou moeten zitten.Als we ons niet strikt aan de regels houden zullen de boekenwinkels langer moeten sluiten en dat weegt niet op tegen enkele thuisleveringen waarbij de koerier ook een risico loopt.Wij eten vanavond thuis al bruegeliaanse wafels en hopelijk nog eens op 6 april bij Boekarest en ook nog eens als de tentoonstelling van Van Eyck heropend : dan ga ik met de gids ook wafels eten in Gent…ALS IK KAN…

 4. De boekhandel in Firenze is Curiosa Mente, Via dei Servi 64 , een omweg waard . De passionele boekhandelaar en zijn dochter hebben ons een schitterende biografie verkocht : Artemisia Gentilechi , dame van de barok., geschreven door Mary Garrard.
  En ook een boek over de symboliek van planten afgebeeld in Palazzo Vecchio :.Nature Depicted. van Maria Signorini.
  En voor mijn vrouw , Austen fan : Il giardino inglese attraverso gli occhi di Jane Austen.
  Een klein hebbedingetje.
  Ik krijg ook heimwee naar die boekhandel en Firenze…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s