Wat men aantreft

We vonden een dode vogel op het terras. Ongeschonden. Was hij tegen het glas van de keukendeur gevlogen? Dit kleine leven had langer mogen duren. Maar nu zag ik eindelijk een lijster van dichtbij. Hoe mooi, die tekening in de veren. En hoe ontroerend, die gesloten oogjes.

9 gedachtes over “Wat men aantreft

  1. Dit is denk ik een zanglijster. Het lijkt erop alsof hij middenin zijn prachtig lied een onoverkomelijke hindernis is tegengekomen. De lijster doet me altijd denken aan iemand die nu niet meer op deze planeet is, en lang woonde in de Lijsterlaan in mijn dorp. Ze was buitengewoon levendig, net als het lied van deze vogel.
    Om een lang verhaal kort te maken: ik vind de lijster een topvogel! Een topzanger. Bedankt voor de foto! Goed weekend!

    1. De zang hebben we helaas niet gehoord, we vonden hem toen we thuiskwamen. Net op tijd, denk ik, want een ros gestreepte kat schoot slinks weg. Ook voor jou een fijn weekend.

  2. Wat een droevig toeval!
    Deze middag vroeg m’n man of ik even buiten kon komen kijken. Hij had wat bladeren bij elkaar geraapt op het terras en vond een dode lijster onder de tafel. Ook ik bewonderde nu voor het eerst van zo dichtbij het wondermooie verenkleed op z’n buikje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s