Klokslag

Dit jaar verloor mijn moeder haar echtgenoot en ik mijn vader. We begroeven hem op Paaszaterdag, samen met negen genodigden.

Intussen leerden wij ook de wereld van het woonzorgcentrum kennen.

Vandaag kwam er goed nieuws. Dankzij de inspanningen van alle bewoners, personeelsleden en bezoekers, is het woonzorgcentrum al maandenlang covid-vrij en kan weldra de vaccinatie beginnen.

Daarom wil ik dit jaar 2020 vanavond om klokslag 20. 20 uur met een lichter hart uitwuiven en luisteren naar de luidende klokken van de kerk waar wij afscheid namen van mijn vader. (Hopelijk hoor ik ze, helemaal aan de rand van het dorp.) En daarom wil ik het glas heffen op mijn lieve moeder en de andere moedige bewoners van het Binnenhof, en op de hard werkende en voorzichtige personeelsleden die hen omringen. Dank.

4 gedachtes over “Klokslag

  1. Hoi Leen, Dankjewel voor je bericht, voor mij kan het niet passender komen. Wij hebben van de echtgenoot van mijn moeder én de vader van 6 kinderen (waartoe ik behoor) afscheid genomen op Midwinter (21 dec ll). Op Paaszondag afgelopen jaar verjaarde mijn vader voor het laatst. Ik zal aan jou & je familie & je bericht denken, vanavond rond 20u20, deze verbinding is betekenisvol voor mij (ook met anderen op dat uur), Lieve Groet, Aline

  2. Dit is een heel moedig-hoopvol bericht om 2020 af te sluiten!
    Ik durf je dan ook een gelukkig 2021 toe te wensen – in goede gezondheid, voor jou en iedereen die je dierbaar is.
    hartelijke groet
    Flâneur

    1. Dank je Flâneur. En hopelijk tot weerziens? Ik schreef vandaag weer en voelde me op slag een ander mens, degene die ik moet zijn… mijn allerbeste wensen voor jou en al wie je dierbaar is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s