Al is een vrouwke nog zo arm…

… met Lichtmis enzovoort. Pannenkoeken die ik voor de eerste keer in mijn leven bakte, met mispelgelei die ik voor de eerste keer in mijn leven maakte. Heerlijke combinatie. Nu is het alleen nog wachten op de genodigde. En op de schemering, om de kaarsen aan te steken.

14 gedachtes over “Al is een vrouwke nog zo arm…

    1. Er is dus nog tijd om ze te maken? Misschien wordt het feest in Frankrijk wat nadrukkelijker gevierd, de websites van Figaro en Nouvel Obs staan vol recepten voor ‘Chandeleur’,

  1. Ik ben buitengewoon geïntrigeerd door de mispelgelei. Zo op de foto ziet die er niet eens wansmakelijk uit zodat ik het beeld dat het woord in mijn hoofd oproept moet bijstellen. Hopelijk kan ik die ooit eens ergens proeven!

    1. Dank je Jonas, ik vond inderdaad een recept dat het uitzicht van de gelei aanzienlijk verbeterde. Met het overschot van de mispels voor de gelei kon ik dan nog chutney maken, die geen schoonheidswedstrijd zal winnen maar half februari hopelijk op volle smaak zal zijn.

    1. Niemand weet het. Maar pannenkoeken waren in West-Europa een gemakkelijk gerecht om mee feest te vieren. Op een schilderij van Pieter Aertsen in het Museum Mayer Van den Bergh zie je feestvierders pannenkoeken bakken ter gelegenheid van vastenavond…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s