Macbeth

pleasant seat

Ik lees Macbeth in mijn studentenuitgave van Shakespeares verzamelde werk. Zodat ik kan volgen, wanneer het Veussels Tonjel binnenkort een opvoering brengt in de tuin. Na ongeveer driekwart van de tekst gelezen te hebben, kijk ik op, vraag me plotseling af: “En hoeveel mensen zijn er nu eigenlijk al vermoord?” Geen treuzelaar, Shakespeare.

Maar kijk, dit citaat is wel een prettige bekroning van de omgeving: “This castle hath a pleasant seat; the air / nimbly and sweetly recommends itself / unto our gentle senses….”

2 gedachtes over “Macbeth

    1. Ha, zowel de film als de opera moet ik nog ontdekken. Het stuk zelf gaat verbazend snel vooruit, de lijken stapelen zich op en Lady Macbeth, die zo genadeloos leek, wordt zowaar gek van wroeging. Voedsel voor de gedachte!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s