Voor het onweer

Het overtrekt. Ik gebruik die uitdrukking zelf en ik hoor ze in mijn hoofd ook uitspreken door mijn ouders, grootouders. De vogels verstommen. Het wordt frisser. Maar er is nog tijd om even de tuin in te glippen en enkele bloemen te verzamelen, voordat het onweer ze neerslaat.

4 gedachtes over “Voor het onweer

 1. Leen,

  ik zie het zo voor mijn ogen: jij in de tuin terwijl je de bloemen afknipt. Met de secateur waarschijnlijk. Hier in Borgerhout is de nieuwe storm aan het opkomen.

  Lieve groet, Anne-mie

  >

  1. Ja, ik ben intussen vergroeid met de secateur Anne-Mie (ook een woord dat ik mijn ouders en grootouders zo hoor uitspreken). De pioenen hebben hier eigenlijk nooit echt gefloreerd. Vorige week had ik ze opgebonden en toen ik gisteren terugkwam stonden ze opeens als gekken te bloeien. Een schok van roze. Veel liefs, L

 2. Ik gebruik die uitdrukking ook! Maar spijtig genoeg was ik op mijn werk en dus te laat om enkele bloemen te redden. Mijn arme Lupines allemaal afgeknakt … xxx

  1. Hier viel het al bij al nog mee; de doorlevende klaprozen lagen allemaal plat op de grond, maar ze zijn aan het bekomen. En de gestutte blauwe regen is voorover gevallen, maar intussen opnieuw opgebonden. xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s