Onderweg

Onderweg naar de beurs van het oude boek, stuitten we op deze charmante etalage in Mechelen. Ik bekeek de verzameling haast met afgunst. Hoe dol was ik als kind op deze karamellen, hoe waren zij een bijzondere traktatie tijdens televisie-avonden. Ik zie de kamers weer voor me, de schemerlampen, ik hoor de stemmen weer om me heen en voel me warm en veilig.

2 gedachtes over “Onderweg

  1. Wat een prachtige verzameling nostalgie! Die kwamen bij ons thuis steevast met Kerstmis op tafel. Ik heb zelf zo’n paar oude dozen, maar uiteraard niets in vergelijking met wat in deze etalage staat. xxx

  2. Prachtige dozen waar de nostalgie van afdruipt en je je weer kind voelt worden. De doos waarin knopen allerhande werden bewaard, en waarin je mocht rommelen als je op school een knoop verloren was. En dan die andere doos, die grote hoge, waarin de gedroogde lindebloesems werden bewaard die je tijdens de zomer geplukt had achteraan in de tuin, van de overhangende takken van de lindebomen in de tuin van het ouderlijk huis van Christine D’haen, bloemen waarmee er dan thee werd gezet wanneer je als kind verkouden was en niet naar school hoefde. Om dan daarna in gedachte stil te staan bij die andere boom, de stokoude zwarte moerbeiboom uit diezelfde tuin waarvan de takken ook al tot over onze muur reikten, met de overzoete zwarte bessen die je op een warme zomerdag plukte vanop de ladder, terwijl het donkerpaarse sap van die kwetsbare bessen je vingers kleurde. Waarmee dan daarna in een grote pot met veel witte suiker een bijna pikzwarte confituur bereid werd, waarin je als kind stond te roeren tot het kokende sap niet meer losjes af de lepel vloeide. Heerlijk wat het zien van zo’n foto teweegbrengt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s