Theater

Ik zou naast de pioen kunnen gaan staan en volgen hoe ze zich ontvouwt. Straks, wanneer de zon schijnt, zal ze aan haar volle glorie beginnen. De tuin is een theater tijdens het hoogseizoen: de mispel lost de meidoorn af in het bloesemen, de Chinese vaantjesboom laat zijn witte zakdoeken zachtjes neerdwarrelen, de mezen duiken hun nestkastjes in, vlagen parfum van azalea en blauweregen scheppen een hemelse sfeer, hommels zwalpen rond van kelk naar kelk, de imker kwam hoopvol al twee korven plaatsen. Wie maalt er om dat de tuin verwilderd is en laat bloeit op arme zandgrond?

6 gedachtes over “Theater

  1. Wat een prachtig sfeerbeeld van je tuin, Leen. Ik hou zo van een verwilderde tuin, en de mezen en hommels genieten er duidelijk ook van. Ook bij ons is het een gezoem van jewelste, een heerlijke soundtrack om bij weg te dromen! xxx

  2. Wat beschrijf je de tijd van het jaar prachtig. Ik ben het helemaal met jou eens en wie om een verwilderde tuin maalt weet niet wat die mist.

    1. Op een wat grotere oppervlakte is het toch niet anders mogelijk. Het samenspel van natuur en tuinwerk is mooi, de bijen houden ervan, de vogels, de egels, de reeën en de eekhoorns.

  3. Dank je Ann. Dat gezoem vind ik prachtig, een hele bijenzwerm per boom, eerst de meidoorn, dan de hulst, dan de mispel. De imker zei dat als ik honing uit eigen tuin at (hij zou me een pot bezorgen), ik ook een resistentie zou opbouwen tegen de ‘eigen’ pollen. We zullen zien (en proeven!). xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s