Davidia

Davidia involucrata, vaantjes- of zakdoekenboom

“De vaantjesboom bloeit,” zei mijn vader, “kom toch kijken!” En dus brachten we het paasweekeinde door in een tuin waar je dronken kon worden van het licht, de warmte, de vogelzang op elke tak en de geur van seringen, blauwe regen, gras, meidoorn en meiklokjes. De Davidia is een boom uit China, aan het eind van de negentiende eeuw ontdekt door een Franse missionaris, Armand David, en aan het begin van de twintigste eeuw voor het eerst in Europa uit zaden gekweekt door Maurice de Vilmorin, loot uit het beroemde Franse plantenkwekersgeslacht. Misschien moet ik onder deze boom eindelijk eens mijn pockets van Louise de Vilmorin lezen, de titels zijn mooi genoeg: Le lit à colonnes, La lettre dans un taxi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s