Oude liefde

“Als kind was ik verliefd op Don Persilos y Vigoramba,” zei ik en voelde opluchting toen ik het wederwoord hoorde: “Ik ook!”

Waarna een mooi verhaal volgde over opgroeien in de straat waar Bruegel heeft gewoond, met een troepje kinderen het Museum Mayer Van den Bergh insluipen om Dulle Griet te zien, en de impact van de heilige Margaretha op het hele concept van agressieve grieten.

De charme van Don Persilos werd pas onlangs kortstondig geëvenaard door een wezen uit de Donjonreeks van Sfar en Trondheim – ook dit wezen droeg een kostuum dat aan de zestiende eeuw herinnerde en sprak hoofs en vormelijk: “Ik sta niet toe dat een dame haar beurs trekt – wees niet bezwaard, Mevrouw, ik zit goed bij kas.”

2 gedachtes over “Oude liefde

 1. Beste Leen,

  ik lees nu al meerdere maanden je blog en den inhalten zijn zeer diep. Allgemeen vind ik dat de nederlands-talige blogs veel interessanter zijn dan de blogs uit Duitsland.

  Groeten uit Duitsland
  Dieter

  p.S.: als je op mijn blog antwoorden wilt, kan je dit graag ook op nederlands doen

 2. Dank je Dieter! Mijn Duits is jammer genoeg schabouwelijk (dat zou niet mogen, want het is de derde Belgische landstaal) dus ik zal me noodgedwongen tot het Nederlands moeten beperken.
  Hartelijke groet,
  Leen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s