Lente

Witte kiezels langs de weg, nog wat anders dan mijlpalen. Van winterparfum overschakelen naar zomers eau-de-toilette. De eerste Eton Mess van het jaar eten. Tussen de rekken in de Inno plotseling een meisje in een verbluffend mooie lentejurk ontwaren, een visioen van elegantie. En worstelen met zinnen voor een artikel, waarom Huysmans’ Tegen de Keer en Là-Bas volgens mij actuele boeken zijn. Maakt het iets uit of boeken actueel zijn? Nee, de lente vloekt met beleren.

6 gedachtes over “Lente

 1. Mijn woorden kunnen geen recht doen aan wat jij schrijft. Ik volg je nu al een paar maanden en de manier waarop je dingen verwoordt verbluffen me steeds door hun schoonheid.
  Wou dat ik ook zo kon schrijven.

 2. Dag Leen,

  je levert op nieuw inspiratie om iets over de lente te schrijven. Ik heb een massaal problem all die naamen van de struiken, boomen, planten en bloemen te kennen, die in de lente met all hun kleuren bloeien. In botaniek en in biologie ben ik op school erg schlecht geweest. De idee vind ik leuk over wandelen bij Inno, over Eton Mess, over parfums of over het dagelijke werk als schrijfster zu schrijven. Ik heb net enkele fotos gemaakt van bureau gebouwen met bloeiende struiken daar voor of van werkzaamheden op de straat of bloeiende struiken langs een spoorweg. Dit wil ik vermengen in een tekst met een beetje lente en een hele boel banaliteiten.

  Groeten uit Bonn
  Dieter

 3. Het was slechts een schets Dieter, een snelle impressie. Wat botanica betreft, ik probeer altijd goed op te letten in het gezelschap van mensen die iets van planten afweten.
  Groet uit Leuven,
  Leen

 4. Na de vorm moet ik allgemeen kijken. Meestal zijn de teksten in mijn blog iets langer. Ik weet dat kort meer zijn kan omdat de lezer een hele boel lezen moet als de tekst lang is. De relatie tussen idee en vorm (verhaal, dagboek, impressie, …. ) moet ik nog allgemeen door denken.

  Groeten Dieter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s