Porqué te vas?

Geen filmfragment herinnert me zo aan mijn eigen kindertijd als het bovenstaande, uit Cria Cuervos van Carlos Saura. Sous-pull, Schots rokje, pick-up met single. Kindactrice Ana Torrent groeide op tot een jolie laide, wat ik een mooi vrouwentraject vind. Het fragment stemt me melancholiek, de film opnieuw bekijken zou tot een roman kunnen leiden, dus laat ik het voorlopig maar zo.

Over de geschiedenis van kinderkleding door de eeuwen heen: Les petites mains.

4 gedachtes over “Porqué te vas?

  1. U heeft een tijdje geleden gevraagd naar kinderkleding door de tijd, is dit het resultaat ? Het zien van de site deed me denken aan de Metabletica, leer der veranderingen, en dat op een bepaald moment in de geschiedenis veel veranderingen op hetzelfde moment komen, zoals net het ontstaan van het kind, ten tijde van de verlichting en JJ Roussea. Uw blog is heerlijk allusioneel, als dit woord bestaat. J

    1. U heeft me toen wat tips gegeven, maar Les petites mains heb ik deze week pas ontdekt, via een van mijn favoriete blogs, Le Divan Fumoir Bohémien. Het gaat er ook over de twintigste eeuw, maar nu met Rousseau ligt de nadruk bij hen even op de achttiende. En inderdaad, ‘het ontstaan van het kind’, ipv de gebrekkige miniatuurvolwassene die men zo snel mogelijk tot volwassenheid moet brengen. Cria Cuervos is weer een heel ander verhaal.

    1. Eerst nog een verhaal. Saura heeft hier wel heel goed de melancholie en de onschuld getroffen. De oerlelijke pop op de sofa is het onvervangbaar waarachtige detail.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s