Wat je niet wilt

Het is dan toch een keer gebeurd. Op 6 juli voltooide ik een verhaal. Vandaag wil ik het nalezen en tref ik een fragment aan. De juiste versie vergeten op te slaan, de nachtmerrie van een schrijver. Natuurlijk, er zijn grotere rampen. T. E. Lawrence verloor het manuscript van Seven Pillars of Wisdom op de trein. Een voorval waarover ik niet in detail wil nadenken. Hij ging naar huis en schreef het hele boek opnieuw. Zevenhonderd dicht bedrukte pagina’s in de pocketuitgave. Over zoveel take it on the chin public school spirit zal ik nooit beschikken, maar de helft van een verhaal wil ik nog wel opnieuw bedenken. Waar is de koffie?

Mogelijk een nuttige link voor gelijkaardige gevallen.

12 gedachtes over “Wat je niet wilt

  1. Ik zal ‘duimen’; voor u uiteraard, maar ook voor mij. Na ‘Mijn België’ en ‘De brieven van Rubens’ begin ik een echte fan te worden. Ware ik in de buurt, dan zou ik een zeer grote pot koffie voor u zetten!

    1. Hartelijk dank, dat is erg lief van u! De koffie staat hier te borrelen en te dampen en na een stevige inname van caffeine is het intussen alweer nodig om te kalmeren en te concentreren :-), misschien zelfs om even te gaan wandelen. En dan weer aan de slag.

  2. Een Pc is een gek ding en werkt hoofdzakelijk achter het scherm. Het is denk ik het proberen waard om es te kijken of er nergens een tijdelijk bestand of iets van dien aard is ontstaan op die bewuste 6e juli. Veel succes en goede moed!!

    1. Dat zou kunnen – het personage is intussen al wel geëvolueerd, in verzonken gedachten. En nu ik op zoveel sympathie mag rekenen, kan ik natuurlijk ook niet met een of ander flutvertellinkje komen aanzetten 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s