Pasen

Juan de Flandes, Noli me tangere, Madrid, Palacio Real
Juan de Flandes, Noli me tangere, Madrid, Palacio Real

Heel mooi lentelicht legde Juan de Flandes, een van onze betere exportproducten,  vijfhonderd jaar geleden vast. Op een voorjaarsdag wat in de tuin kunnen werken in plaats van klappertandend in winterwol rond te lopen, hoe heerlijk moet het zijn. In elk geval: mogen de zachtgekookte eitjes en de chocolade u smaken.

2 gedachtes over “Pasen

  1. een heel mooi schilderij (één van mijn favorieten is Titiaans Noli Me Tangere in de National Gallery, ook met van dat dat prachtig licht)
    (en nog een prettige paasmaandag toegewenst!)

    1. Mijn favoriete Noli me tangere is een schilderij in de Sint-Joriskerk in Antwerpen, dat ik ooit in de vlucht gezien heb. Deze Juan de Flandes was een internetontdekking. Ook voor jou nog een mooi uur paasmaandag, Flâneur. En dank voor het boeiende Pasenbericht op je blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s