Keizerskroon

Keizerskroon (fritillaria imperialis)
Keizerskroon (fritillaria imperialis)

In mijn ouders Kempense tuin bloeit eindelijk de keizerskroon. Plantaardig erfgoed, in de zestiende eeuw door bemiddeling van botanici als Charles de l’Ecluse (Carolus Clusius) en diplomaten (Ogier van Busbeke),  vanuit Turkije naar onze streken gebracht via het keizerlijk hof in Wenen. Het moet lukken, dat ik net ook een onderhoudende thriller aan het lezen ben over de Val van Constantinopel, Vlad Dracula, Sultan Mehmet II en de verdere geschiedenis van Oost-Europa en Istanbul.

E. Kostova, The Historian. A Novel, New York-Boston, 2005. This proof was made from the author’s manuscript, set and bound for your reviewing convenience. Afkomstig uit de kringloopwinkel. Al de voorspelbare ingrediënten van een queeste, maar het doet goed om vast te stellen dat de schrijfster historisch ongeveer duizendmaal beter onderlegd is dan de heer Dan Brown.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s