Zomerbloemen

AVe-jurken!
AVe-jurken!

De pijnlijke gevolgen van de economische crisis grijpen om zich heen. Een ervan is dat mijn favoriete ontwerpster besloten heeft haar zaak te sluiten. Annick Vandecappelle ontwierp en naaide zelf jurken, tops, rokken en jassen, die ze te koop aanbood in haar winkel aan de Lombardenstraat in Antwerpen. Belgisch ontwerp, Belgische productie, Belgische exclusiviteit, en dat aan zeer redelijke prijzen. Haar eigen collectie vulde mevrouw Vandecappelle aan met uitstekend gekozen kledingstukken van kleinere Franse en Italiaanse merken, en met elk seizoen een keur aan prachtige, originele accessoires. Op dit ogenblik houdt zij uitverkoop, nog tot 3 augustus. Ik koester de jurken die ik bij haar kocht, de uitnodigingen die ik elk seizoen ontving, ja zelfs de mooie zwarte dozen en draagtassen waarin ze haar waren verpakte. We deelden een liefde voor stoffen met een verhaal, in de zomer voor bloemmotieven. Misschien had ik haar moeten vragen om een zomerjurk voor me te ontwerpen in roze toile de Jouy, die kans heb ik laten liggen. Ik zal haar winkel, haar smaak en haar creativiteit missen.

AVe, Lombardenstraat 18, Antwerpen

8 gedachtes over “Zomerbloemen

  1. Inderdaad heel spijtig dat deze winkel sluit. Op dit moment is het ook heel lastig om er te komen, er is een enorme zandbak door de werken voor haar deur. Ik wil er nog wel langsgaan in deze laatste week maar voel me ook wat bezwaard met haar uitverkoop. Eerder dit jaar heb ik er wel ‘gouden’ sandalen gekocht waar mijn man en zoon op brommen, te meisjesachtig zeggen ze. Te bijzonder misschien. Zou Annick op verzoek niet alsnog iets willen maken, in toile de Jouy?

    1. Wel, dat laatste hoop ik, maar op dit ogenblik heeft ze het te druk, vermoed ik, met de sluiting en het zoeken naar een nieuwe weg. Ik ben er vorige week ook nog geweest, sukkelend door de zandbak. Ja, deze sluiting maakt me melancholiek. Maar de gouden sandalen, die zullen mooi zijn! In het meisjesachtige genre zag ik er ook nog roze wedges. Ach ja, misschien is mijn hele kleerkast te meisjesachtig. Het zij zo. Maar ik heb ook degelijke effen jurken – het merendeel van AVe!

  2. lijkt mij een leuke zaak. Spijtig genoeg kende ik deze winkel niet. Maar ik word altijd een beetje weemoedig als mensen hun dromen moeten opgeven. Deze creatieve dame zal zeker haar weg vinden naar iets nieuws. Ik kan haar enkel good luck wensen

    1. Voor mij verdwijnt er met deze zaak echt iets waardevols uit Antwerpen.Ik hoop op een snel weer opklaren van de crisis, maar ik hoor daarover nog niet veel goeds.

  3. Ik zal dan maar bekennen dat ik er vorige week met ongepaste vrolijkheid de rekken heb geplunderd. Nu voel ik me nog meer beschaamd over die vrolijkheid dan ik toen ik er buiten stapte: ik werk in het boekenvak en dat de crisis daar hard toeslaat moet ik er waarschijnlijk niet bij vertellen. Ook ik vond het al lang een heerlijke winkel, maar kon er alleen op de allerlaatste dagen van de solden iets kopen (en dan nog moest ik daarvoor het koper uit mijn spaarpot schrapen).

    1. De prijzen stegen de laatste jaren, dat is waar, het werd ook voor mij, met mijn wisselende inkomen, te duur… en het klopt, vorige week vond ik een mooie jurk voor 20 euro, dat is uiteraard heel prettig. Een van mijn favoriete aankopen, van jaren geleden, was een rok, top en jasje met boekenrekmotief, voor een schrijfster een geweldige vondst. De ontwerpster vertelde me toen dat meer dames uit het boekenvak stukken in die stof hadden gekocht. U vindt een afbeelding onder de tag mode, helemaal onderaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s