Verjaardag

hamamelis

Derde verjaardag van deze blog, op een frisse, zachte januaridag. De geur van de bloeiende hamamelis waait me tegemoet, hazelaarkatjes wiegen, in de verte hoor ik het geklop van een specht. En ook hij laat zich volop horen, “die droevige kleine wintervogel die, zoals ik, zingt in de kale struiken” (Chateaubriand weer).

hazelaarkatje

8 gedachtes over “Verjaardag

 1. Dag Leen,
  hartelijk gefeliciteerd voor de derde verjaardag van uw blog ! Ik heb mijn eerste post op 30 januari 2011 geschrijven, maar ik moet zeggen, met een echt slechte kwaliteit. Ik heb een beetje in het begin 2011 geschrijven, dan een half jaar niets meer en dan op nieuw in de herfst 2011. Zelf vandaag denk ik dat er goede en slechte posts erbij zijn. In de nederlandse taal vind ik Chateaubriand overigens veel poetischer dan op duits. Dit is ook het geval in de post over Moscou. De formuleeringen van Chateaubriand vind ik prachtig !

  Prettige dag uit een zonnig Bonn
  Dieter

  1. Dus we zijn met twintig dagen verschil aan onze blogs begonnen Dieter; dat is leuk om te weten. Jouw berichten zijn altijd doorwrocht, goed geresearcht en gestoffeerd. Het is bijzonder dat je Chateaubriand in het Nederlands beter vindt dan in het Duits. Voor mij is hij een inspirerend schrijver, maar ik kan me wel voorstellen dat vele lezers zijn stijl hoogdravend vinden.
   Groeten uit de zonnige Noorderkempen,
   Leen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s