Aftreden

Bernard Van Orley, Karel, Louvre, Parijs
Bernard Van Orley, Karel, Louvre, Parijs

Nooit eerder is een Spaanse koning afgetreden, hoor ik een journalist over de radio beweren. Ach ja, dat overbodige geschiedenisonderwijs, nietwaar? Toch trad in de zestiende eeuw een Spaanse koning Carlos af (onze keizer Karel V, hun koning Carlos I), toen ook al ten voordele van een zoon Felipe.

5 gedachtes over “Aftreden

  1. Op de Facebookwall van een collega-historicus werden er nog zes andere Spaanse koningen genoemd die al dan niet met een duwtje in de rug afstand van de troon deden, waaronder Juan Carlos’ grootvader. Er schort inderdaad iets aan het geschiedenisonderwijs.

    1. Tja, en van wat over de radio wordt verteld, verwacht ik toch beter. Vooral omdat Karel V als historische figuur echt tot de basiskennis moet behoren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s