Pictor olim famosus

Langereis_de woordenaar

He. Die man ken ik. Dat is Christoffel Plantijn. En de schilder van het portret ken ik ook. Dat is Jacob De Backer, over wie ik mijn licentiaatsthesis schreef. Met als ondertitel pictor olim famosus, ‘de eertijds beroemde kunstenaar’, een citaat waar J. nu nog om moet lachen. Kijk eens aan, een nieuwe biografie van de grote drukker. De woordenaar. Mooie woordspeling, ook al gebruikt voor Cornelis Kiliaan. Snel de boekhandel in.

Indien u het boek ziet, draai het dan ook eens om, om de vrouwen van de familie te bekijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s