Streuvels

gezelle

Vandaag herlas ik Jantje Verdure van Stijn Streuvels. De novelle over de bescheiden bakker en zijn harde vrouw bleek nog beter te zijn dan ik me herinnerde. En nu wil ik veel van Streuvels lezen. Op naar een antiquariaat, voor zijn verzameld werk! Een welbestede middag.

(Interessant overigens, in deze ecologisch gestemde tijden, te lezen hoe klanten hun eigen theedoek meebrachten naar de bakkerij om hun brood in te verpakken.)

(Foto via DBNL)

2 gedachtes over “Streuvels

  1. Kijk es aan: nog eens iemand die een groot, maar grotendeels vergeten schrijver onder de aandacht brengt. Ik heb uw notitie met veel genoegen gelezen en ik geloof graag dat u met Jantje Verdure uw middag goed hebt besteed. Recent kocht en las ik de deeltjes van ‘In Oorlogstijd’ die Streuvels nog tijdens de Eerste Wereldoorlog bij Veen publiceerde. Ook sommige notities in dat dagboek illustreren dat Streuvels een auteur van wereldklasse was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s