Ambacht en kunst

Dansschoen met klokje, door Pol Engels
Dansschoen met klokje, door Pol Engels

Het gebeurt dus echt, dat je via Facebook kennismaakt met mensen. Plotseling was Pol Engels daar, samen met de stijlvolle schoenen die hij ontwierp. Dansschoenen, sandalen, herenschoenen, laarzen, brogues en bottines. Belgisch ontwerp, Italiaanse makelij, kleinschaligheid, kwaliteit en redelijke prijzen: een droom. En hard labeur. Vandaag verneem ik dat hij overleden is. Hartaanval. “Creativiteit moeten combineren met een zaak opbouwen, dat is zwaar,” zegt J.
Het eerste paar schoenen dat ik van Pol Engels kocht, herinnert me eraan hoe kostbaar de tijd is. De laatste schoenen die hij toonde, hoorden bij zijn beste ontwerpen. Ik dank hem voor alle mooie dingen die hij maakte.

4 gedachtes over “Ambacht en kunst

  1. Oh ….Wat maakt dit me droevig! Pol heeft zoveel inrichting van onze zaak en ons huis gedaan! Telkens fantastische kunstwerken. Tot ons bed toe! Dus veel meer dan schoenen waarmee hij eindelijk de weg gevonden had om ze aan de vrouw(man) te brengen. RIP my dear Pol!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s