Brise d’Ostende

leon-spilliaert-brise-dostende-parfum-exquis-1900
L. Spilliaert, Brise d’Ostende. Parfum exquis, Muzee, Oostende

De vader van schilder Leon Spilliaert creëerde het parfum Brise d’Ostende. In de etalages van de Oostendse antiekzaken zoek ik al een tijdlang tevergeefs naar een flesje, met onder de dop nog een zweem van die oorspronkelijke geur.

In elk geval ervoer ik de brise d’Ostende op vrijdag de dertiende. Bij het fotograferen van het mozaïek aan de zeedijk waaide ik haast weg, terwijl flarden rolluik in het rond stuiterden (meteen begrijpt u de kadrering). Het mooiste was nog de stoïcijnse houding van de Oostendenaren. Die zijn meer gewoon.

img_09451
Ik worstel en kom boven (net)

 

 

4 gedachtes over “Brise d’Ostende

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s