Opengeslagen

fra-angelico.-noli-me-tangere-detail1
Fra Angelico, Hou me niet vast, Klooster van San Marco, Firenze

Er lag een geïllustreerde Bijbel opengeslagen in de Sint-Antoniuskapel van Achtel en zo dacht ik voor het eerst in jaren weer eens echt na over de schilder Fra Angelico. Een kunstenaar die zo beroemd is of was dat je geneigd bent hem te vergeten.

4 gedachtes over “Opengeslagen

    1. Dat klopt. Maar zijn reputatie is zo groot dat ik hem dan als een verworven goed beschouw. Iemand die mijn aandacht niet nodig heeft. Des te leuker dan om hem te herontdekken. Want het werk van die mannen blijft altijd zo fris.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s