4 gedachtes over “Espresso

 1. Heemkunde Houtem denk dat Breughel ooit in Sint-Lievens-Houtem op de jaarmarkt moet hebben gelopen. Die jaarmarkt op 12 november was wereld beroemd. Zo ook de bedevaart van Gent naar Sint Lievens Houtem met het schrijn van de heilige Livinus. Kreupelen zoals op zijn schilderijen waren hier te zien. Moesten er enige sporen tot deze conclusie te vinden zijn dan was dat voor onze gemeente natuurlijk mooi meegenomen.

  Mvg, Marie-Jeanne Pede Verstuurd vanaf mijn iPad

  >

 2. Mevrouw Huet,
  dit is de eerste keer dat ik reageer op uw berichten. Inmiddels heb ik al heel wat boeiende én leerrijke teksten van u gelezen. Uw ‘weethonger’ die uitmondt in zóvele, en ook zó gaaf geformuleerde teksten, weet ik te smaken. Tot dusver heb ik nog niet gereageerd op een welbepaald bericht. Mijn nogal druk bezet ‘leven’ is hiervan de reden. Maar ik neem mij voor hierin verandering te brengen, uit respect én dank voor zoveel moois.
  Wat nu Pieter Brueghel betreft, – wel ‘den Pieter’ is een kunstenaar die mij al decennialang in de ban houdt omwille van de ongemene rijkdom van zijn schilderijen, tekeningen en grafische werken. Mijn interesse gaat evenzeer naar uw teksten i.v.m. literatuur en filosofie. En ook daar heb ik uw benaderingen en interpretaties als zeer verrijkend ervaren.
  Zelf ben ik actief als beeldend kunstenaar: schilderijen, tekeningen, grafiek. In de loop der jaren heb ik ook enkele teksten geschreven over kunstenaars. Mocht u daarin belangstelling hebben, dan wil ik u graag hierover later meer meedelen.
  Wat mij ook bijzonder bevalt, is de brede waaier van thema’s die u behandelt. En nogmaals, u schrijft met veel gevoel, én humor, én zelfrelativering. Dit betekent telkens een deugddoend en welgekomen feest.

  Met dank en vriendelijke groeten,
  Lucas Van Parys
  Oudenaarde

  1. Geachte heer Van Parys,
   Hartelijk dank voor uw bericht en lovende woorden. Ze doen me veel plezier. Schrijft u biografische teksten? Met een vriendelijke groet, Leen Huet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s