4 gedachtes over “Mevrouw Renaissance

    1. Het moet binnenkort (echter nog niet meteen) in de boekhandel liggen, maar je kunt het ook online bestellen. Het beeld van Mayken staat nu in de tuin van het Rockoxhuis en het begeleidt de expo met tekeningen van Maykens leerling en kleinzoon, Jan Brueghel.

  1. Bedankt voor de precisering. Gezien ik van het redden van boekhandels een van mijn missies maak, wacht ik nog even tot het er ligt (met enig ongeduld, want titel, kaft en klein volume van het boekje werken aanstekelijk). Het Rockoxhuis kende ik niet, maar gezien ik binnenkort in Antwerpen moet zijn, zal ik er zeker eens gaan piepen.

  2. Dank je, Jonas! Het is intussen het derde kleine boekje in dit formaat, uitgegeven bij Compagnie Paul Verrept en te bestellen via EPO. Telkens een verhaal over een historische figuur (moeder Rubens, mevrouw Pieter Bruegel, nu Mayken) met als bijlage een historisch document. Ik denk dat het Snijders&Rockoxhuis (de nieuwe naam) je zal bevallen, 2 prachtige historische woningen verenigd tot 1 museum. In het ene woonde burgemeester Rockox, in het andere de schilder Frans Snijders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s