Licht

DSC_0234De reeks historische verhalen van Compagnie Verrept maakt me blij, te meer sinds ook Paul Claes naar de pen greep om een Bruegelraadsel op te lossen. De boekjes herinneren me aan de libri di una sera, boeken voor een avond, een kwarteeuw geleden te koop in stationskiosken in Italië. Ze zijn licht, ze leggen geen gewicht op uw schouders, uw polsen, uw boekenkast.

6 gedachtes over “Licht

    1. Jazeker! Boven in het menu, onder de titel van de blog, vindt u Lezingen; daar staat het hele overzicht. Dit jaar zijn het vooral lezingen over Bruegel, maar volgend jaar (het Van Eyckjaar) komt ook Jan Van Eyck aan bod. Hartelijke groet, Leen

    1. Dat doet mij nu terugdenken: ken ik die reeks? Het formaat van de boekjes herinnerde me ook al aan Vlaamse Filmpjes. Ik zie links en rechts in boekhandels dat ook Engelse en Franse uitgevers nu kleine boekjes met verhalen uitgeven. Het werkt, want ik koop ze ook, ze passen in je tas of je jaszak, ze wegen weinig, je kunt ze onderweg op een bank of een terras lezen, en je ontdekt altijd iets nieuws (zo las ik onlangs Djuna Barnes).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s