Katrientjes

1024px-Gasten_op_een_dansfeest_in_een_van_de_modehuizen_laten_zich_een_drankje_inschenk,_Bestanddeelnr_254-0159Als kunsthistorica vang je het wel eens op: de heilige Catharina van Alexandrië is de patroon van haute-couturenaaisters. Zoiets vind ik grappig. En op haar feestdag, vandaag dus, zetten de Catherinettes in Parijs de bloemetjes buiten en gele en groene hoeden op. Catherinettes zijn ongehuwde vrouwen in de modesector die de kaap van 25 gerond hebben. Maar ook vrijgezellen in dezelfde branche, ouder dan 30, kunnen meevieren: les Nicolas.  Fijn om te zien dat zo’n traditie leeft. Robert Doisneau maakte uiteraard al prachtige foto’s van Christian Dior en zijn Catherinettes. Maar het feest leverde nog heel wat meer mooie beelden op, zoals deze foto van Willem van de Poll.

2 gedachtes over “Katrientjes

 1. Dag Leen,

  Wat een opwekkend nieuws, die Katrientjes!

  Je moet weten dat ik me even bedolven voel onder de kommer en kwel van familie en vrlenden. Je tante Riet is terug thuis, ik bel ze morgen. Avondgroeten uit Turnhout Anne

  Avondgroeten uit Turnhout

  Anne

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  >

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s