Kleur in KBR

DSC_0853Op 15 mei opent er een nieuw museum in de Koninklijke Bibliotheek, KBR, in Brussel. Bij wijze van voorproefje toonde men ons enkele prachtige verluchte handschriften uit de librije van de hertogen van Bourgondië. (Een mooi woord, librije. Misschien zal ik mijn boekenkast voortaan ook zo noemen.) Het psalterium van Peterborough zwaaide open als een feest van goud, blauw, rood, groen. Een verkwikkende aanblik in deze wakke winter.

2 gedachtes over “Kleur in KBR

  1. Egels, bruine kikkers en dwergvleermuizen zijn door de (k)wakke(l)winter al uit hun winterslaap gekomen omdat ze denken dat het lente is. Nu wij nog!

  2. Ja, de grijsheid van deze winter begint veeleer negatief op mijn gemoed te werken. Maar gelukkig heb ik intussen het verhaal van Miyazawa over La Malibran teruggevonden in mijn librije. ik tracht het voor je te scannen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s