Oud papier

Karakters veranderen weinig in de loop der jaren. Ik lees nog altijd veel oud papier. En herontdek, in mijn moeders huis, de boeken die destijds figureerden in de eerste uitgave. Die lieve Portugese non, Thoreau, Sarah Bernhard, ‘den Inca’ Garcilaso de la Vega, Radcliffe Hall, Ouida. Allemaal vondsten in soms lang verdwenen antiquariaten. Zelfs de prijzen die ik voor die boeken betaalde, wekken nu nostalgie op.

8 gedachtes over “Oud papier

 1. Ik kijk vanachter mijn laptop naar je rijtje boeken op de bovenste plank van mijn boekenkast. Er kunnen er nog bij, nieuwe en heruitgaven!

 2. Dag Leen,
  dank voor het boek Bruegel.
  Ik ben me daar al dagen in aan het ‘verliezen’. Ik hou van je helder schrijven, kennis en voelbaar plezier om die kennis te delen.
  Ik lees het samen met de catalogus 2018-2019 (Hannibal), met de werken groot, en de tekst schatplichtig aan jouw werk.
  fijne kerst,
  Danie

 3. Blij dat er een nieuwe uitgave komt. Ik zoek het boek al een tijdje – die stukjes indertijd graag gelezen, en het boek was ondertussen moeilijk te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s