Zijn 122ste verjaardag

Vandaag is de 122ste verjaardag van Martial Van Schelle. Na een mooi leven vol indrukwekkende sportprestaties en geslaagde zakelijke ondernemingen werd hij in maart 1943 helaas vermoord in het concentratiekamp Breendonk. Hij werd nog geen vierenveertig. Dit monumentje prijkt sinds 1986 bij zijn geboortehuis in Merksplas. Ik werk daarin voort aan zijn biografie.

6 gedachtes over “Zijn 122ste verjaardag

  1. Alhoewel niet vermeld als “gerelateerd” vond ik uw vroegere teksten over deze merkwaardige figuur
    terug onder de tag “Martial Van Schelle”. Ik heb ze met veel genoegen herlezen. Wat een man 8 Wat een ellendelingen die hem vermoord hebben, misschien waren het wel landgenoten. Ik kijk uit naar uw boek over deze man. Wanneer mogen we het verwachten ?

    1. Hartelijk dank. Ik hoop, maar onder voorbehoud, volgend jaar af te ronden. Zijn geschiedenis is complex, want hij is in de Kempen geboren maar bracht ook een deel van zijn jeugd in Washington door en verhuisde daarna naar Brussel. Een fascinerend verhaal!.

  2. Dankzij jou en je familie kunnen we die verjaardag, en bij uitbreiding zijn intense leven, blijven vieren!

    1. Ja, gelegenheden tot vieren moeten we blijven aangrijpen, beste Jonas, nu meer dan ooit. Ik ontdek ook zoveel boeiende details over zijn leven tijdens het interbellum. Hij blijft me verbazen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s