Foorreizigers

O, Brussel. Treinstation. Busstation. Brakke grond. Bouwwerf. Sexshop. Nachtwinkels. Wankele schuttingen. En dan opeens een mooi plein: Luchtvaartsquare – Square de l’Aviation. Met een hip hotel, een brasserie, een technische boekhandel. En dit standbeeld ter ere van de foorreizigers die heldhaftig sneuvelden tijdens de twee wereldoorlogen. De bruuske overgang tussen chaos en charme, dat blijft het mysterie van Brussel voor mij.

5 gedachtes over “Foorreizigers

  1. Wat een prachtig standbeeld, Leen. Raak geschreven ook. Ik ken Brussel eerlijk gezegd niet zo goed – wat eigenlijk een eufemisme is – maar het had net zo goed over Antwerpen kunnen gaan. Ronddwalen in een stad waar men van houdt en die toch nog verrassingen tevoorschijn tovert! xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s