Familie

Gisteren werd in de extra verfraaide tuin van het Rockoxhuis het nieuwe boek van Noëlla Elpers voorgesteld: Malou van de mussen. Ik verheug mij erop om deze jeugdroman, grotendeels gesitueerd in het Rockoxhuis, te lezen. Noëlla Elpers vertelde ons dat ze veel details uit onze Rockoxbiografie gebruikt heeft voor de opbouw van haar plot en personages. Vorig jaar schreef Peter Holvoet-Hanssen een prachtig stadsgedicht over Rockox, dat nog steeds op groot formaat in de tuin te bewonderen is; dit jaar is er Malou. Het is een wat ongewone, mooie ervaring, om boeken en gedichten ook een familie te zien vormen.

6 gedachtes over “Familie

  1. Uw boek is dan ook een zeer rijke bron, waar door velen uit geput kan worden.
    Het heeft zowel het huis als het Antwerpen van die tijd zeer levendig gemaakt.

    1. Dank, Johan. Dat er nu al een kleine familie van boeken en teksten is, doet me hoe dan ook veel plezier. En als kind en tiener las ik erg graag historische jeugdromans, nu nog soms, omdat ze geschiedenis echt levend maken in jonge geesten.

  2. Ik las vroeger ook graag historische verhalen, er was een serie van dunne boekjes, die een bepaald onderwerp via een verhaal leerden kennen (van De Sikkel?, het was voor 11/12 jarigen). Ik las deze zeer graag.
    Ik denk echt dat door uw boek de familie zal groeien, gezien de schat aan informatie, en de bijzonder boeiende inhoud (ook relevant voor onze tijd) die zeer toegankelijk is.

    1. Zelfs Suske en Wiske en de teletijdmachine hielden me in de ban. Het Spaanse spook! Maar ook de boeken van Johan Ballegeer, Thea Beckman en Rosemary Sutcliffe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s