Onverwacht

Uil op vensterbank, in de tuin van het Rockoxhuis

Toch een onverwachte gebeurtenis, zo’n uiltje op de vensterbank.

Paarden in de Keizerstraat

En twee mooie paarden komt men ook niet alle dagen tegen in de Antwerpse Keizerstraat. Voor hen brak de zon door de wolken, boven mij barstte een plensbui los die het hele concept zomergarderobe belachelijk maakte. Hoezo, u draagt een katoenen jurk en open schoenen in juni? Jeans, laarzen en regenjassen, die heeft een mens hier nodig!

5 gedachtes over “Onverwacht

  1. Vooral het uiltje dat weerspiegeld wordt door de ruit is leuk. Die dieren zijn in de Keizerstraat niet zo’n onverwachte verschijningen als je overweegt dat Frans Snyders, de bekende dierenschilder, er ooit woonde. Wie weet waart zijn geest er nog steeds rond?

    1. Op dit ogenblik wel – de tuin van het Rockoxhuis is verfraaid met deze trompe -l’oeilschilderingen (gemaakt door studenten van de Academie) en er loopt een kleine tentoonstelling over tuinen en botanica in de zestiende-zeventiende eeuw, met ook een paar fraaie fruitstukken van Snijders (waarop extra zangvogeltjes). Aanbevolen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s